Alem Kadić u šestom krugu „ZVEZDA GRANDA“: Bosanac nije bio oduševljen

Ali, već smo krenuli sa pripremama za naredni nastup.

Alem Kadić je bio u duelu sa Aleksandrom Radojevićem i prošao je u šesti krug nakon baraža. Predstavio numerama “Pusti me” Harisa Džinovića i “Ti meni lažeš sve” Duška Kuliša.

-Meni je dovoljno 30 sekundi da čujem i vidim nekog na sceni i da procjenim da li treba da mu dam glas – rekla je Jelena obzirom da je glasala samo za Aleksandra.

Alem iznosi svoje utiske nakon nastupa, te priča o tome kako je reagovao mentor Dragan Stojkvoić Bosanac.

-Duel je bio prijateljski. Ja pjevam uvjek najbolje što znam,ali ponekad jednostavno ne izlazi svaki ton onako kako smo očekivali. Ali, dobro. Idem u šesti krug, i to je važno – kaže Alem i dodaje da je nastup mogoa biti mnogo bolji i sigurniji.

-Moglo je i bolje, ali već sam se okrenuo prema sljedeći krugu tako da ne razmišljam mnogo – priča Alem.

Finale se bliži, a među kandidatima vlada nestrpljenje i nervoza.

-Finale naravno da očekujem i priželjkujem kao i svi kandidati. To nam je svima cilj– kaže Alem. On priča i tome šta mu je nakon nastupa rekoa mentor koji ga vrijedno sprema.

-Čika Dragan, kako od milja zovemo Bosanca nije baš bio oduševljen. Ali kao i ja već spremamo naredni krug koji me vodi u polufinale, tako da smo se okrenuli radu i vježbanju –iskren je Alem.

Pripreme su dugotrajne i oduzmaju mu dosta vremena.

-Spremam se sve više, jer konkurencija je sve jača. Ali kada imate metora, takvu muzičku veličinu onda ništa nije teško. Svaki sat proveden u pripremama me čini sretnim, i naravno, spremnijim – iskren je Alem.

O tome šta nakon takmičenja još nije razmišljao, a on je ostavio i opciju da se i naredne godine prijavi.

-Nakon Granda ne znam. Nadam se opet Grand. Malo odmora ide sezona…Vidjet ćemo kad se završi takmičenje. Imam vremena da razmislim – kaže Alem Kadić.

(expresstabloid)