Benjamin Kličić nakon ” Zvezda Granda ”: Baja me još nije kontaktirao

Propustio važnu stvar.

Publika “Zvezda Granda” Benjamina Kličića još na samom početku takmičenja upoznala je kao nasljednika jedne od najvećih zvijezda narodne muzike, Nedeljka Bajića Baje.

Osim što je Benjaminov glas neodoljivo podsjećao na glas njegovog starijeg kolege, ovaj šarmantni mladić ličio je na Baju i svojoj pojavom, ponašanjem i samim nastupom. Mnoge je zanimalo odakle Benjaminu tolika fascinacija, ali i da li je Baja u nekom trenutku Benjaminu uputio neku vrstu pohvale ili kritike.

-To biste morali da pitate onog malog dvogodišnjaka koji je zavolio njegovu muziku. Moram da priznam da ga moja porodica obožava i nije bilo koncerta u Sloveniji ili u okolini, a da smo ga propustili.

To je neka porodična ljubav. Ja volim sve njegove pjesme. I tekstualno i melodijski to je jedan kvalitet i meni je drago što se on odlučio da karijeru izgradi upravo na kvalitetnoj muzici.

Kada bih baš morao da biram to bi bila pjesma “Vidi vidi k’o je doš’o”, koja je nekako i bila moja lična karta kroz takmičenje – dodaje Benjamin koji je kod žirija izazivao oprečne reakcije.

Pjevač je priznao da ga Baja ipak do sada nije kontaktirao, ali da bi bio veoma sretan kada bi se to desilo.

-Ko zna možda neki zajednički nastup ili neki drugi vid saradnje. Bilo bi mi baš drago – iskren je Benjamin, prenosi expresstabloid.