Bez dlake na jeziku: Đorđe David ne može više da trpim Karleušu

Otkad je postao član žirija “Zvezda Granda”, Đorđe David skreće veliku pažnju javnosti, posebno zbog svog odnosa sa Jelenom Karleušom, s kojom se ranije žestoko prepucavao.

U intervjuu okorjeli roker otkriva kako se danas slaže sa kontroverznom pjevačicom i zašto je pristao da dođe u “Grand”, koji je godinama pljvao.

Ukapirao sam da sve preko noći može da se promijeni. Počeo sam da se osjećam gl*po… Moj dolazak u “Grand” pokazuje koliko sam u glavi evoluirao!

Saša Popović i ti ste bili zaraćene strane.

-Saša je ozbiljan Baja Patak, direktor cirkusa u kojem se mi nalazimo. Veličina je u tome da pružiš ruku i najvećem oponentu. A Saša je to uradio. Što sam stariji, sve više kapiram da je gl*post ta jogunastost koju sam imao kao zakašnjeli pubertetlija do svoje 48 godine.

Da li si promijenio mišljenje i o JK?

-Kad moj oponent postane majka, prestajem da ga gazim. Tako je bilo i sa Karleušom. Ona osjeti krv kao ajkula na 100 kilometara, ali mi je uprkos tome dobronamjerno prišla, čak me je najavila u novinama. Postidila me je tim crvenim tepihom koji je bacila ispred mene. Rekla je da umjesto Ace Lukasa u žiri dolazi mnogo dobar frajer.

To je veći efekat napravilo nego da mi je zviznula šamarčinu i nazvala me smradom koji joj je došao na crtu. Zbog te njene mudrosti i širine osjetio sam se postiđeno. Poslije ovoliko vremena provedenog sa njom i Popovićem mogu da kažem da su oni ozbiljne drugarčine i sjajni profesionalci.

Je l’ imaš razumijevanja za njene ispade u posljednje vrijeme?

-Apsolutno. Kad sjediš pored osobe koja je takve stvari doživjela, moraš da uključiš radare. U nekoliko situacija me je ujela. Ona duboko zabode zube, ali prećutim, jer sam muškarac, imam mozga i kapiram koje stvari joj se dešavaju. Koliko god gl*po zvučalo, apsolutno sam na njenoj strani u ovoj priči.

Da li se uvijek ugrizeš za jezik kad je Jelena u pitanju?

-Ne prešutim joj baš sve. Pogotovo ne sad kad se diže tenzija u takmičenju. Ne mogu više da je trpim, mislim da će tek krv teći na sve strane! Ali siguran sam da u tom ra*u niko nikome neće sipati go*na za vrat.

Kad si zapravo upoznao Jelenu?

-Sretao sam je po klubovima krajem osamdesetih i početkom devedesetih, kada je bila na početku karijere. Ja sam tamo izlazio, a ona je dolazila sa ozbiljnom kamarilom, koja je išla iza nje i štitila je. Gdje god se pojavila, svi su padali u nesvijest. Uvijek je bila okružena obezbjeđenjem, niko nije mogao da joj priđe. Tad je imala “predrkaniji” stav.

U kakvom sjećanju ti je ostala njena majka Divna?

-Ona je gomili nas koji smo tada bili mladi glumci ili tek počinjali da se bave rokom otvarala mnoga vrata, gostovali smo u njenim emisijama… Nesebično je svima pomagala šakom i kapom. Pored toga, bila je ozbiljna riba, svi su gledali u nju kao u Boga. Možda ovo nekome neće da se dopadne, ali Divna je bila tada bolja riba nego što je Jelena. Meni tada, kao okorjelom rokeru, JK je bila fuj.

Izjavio si da na estradi postoje žene-d*ldo. Ko su one?

-Muzika se dijeli isključivo na dobru i lošu. Na onu koja diže adrenalin i onu plastičnu. S jedne strane su lijepe žene, a sa druge one koje zbog plastičnih operacija izgledaju kao d*ldo. E te d*ldo-žene obilazim u širokom luku, kao i njihovu muziku bez živih instrumenata i gdje se ne pjeva.

Danas primat imaju i rijaliti programi. Da li vidiš sebe u toj priči?

-Nikad u životu to sebi ne bih dozvolio, makar bio gladan. Na tu lobotomiju ne mogu da pristanem. Da li misliš da bih trpio da mi neko opsuje mrtvu majku, a da ga ne udarim?! Ili bih mu odšrafio glavu i završio na doživotnoj robiji ili bi on morao meni to da uradi!