Dino Merlin otkrio značenje pjesme: Nastala je kad smo se skrivali

Ljubavna priča Dine Merlina i njegove sadašnje supruge Amele je bila veoma komplikovana.

Njegova supruga je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv njihove veze i branili joj da se uda za njega. Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala Gimnaziju, pa su njeni roditelji željeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou. Ipak, ljubav je bila jača pa su pobjegli kada su imali 20 godina i ona se tajno udala za njega. Merlin je ispričao kako je par bio u vezi pet godina, a zatim su se tajno vjenčali. No, cijelo vrijeme ga je bilo strah kako ne bi neko upao na ceremoniju i sve upropastio.

Danas kaže da ga njeni roditelji vole više nego što zaslužuje, a njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pjesmu “Kad si rekla da me voliš“.

– Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno vjenčali. Bilo je to romantično vjenčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću.

Nakon vjenčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osjetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu htjeli ni čuti za nju. Ali, eto vrijeme liječi sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem – ispričao je Merlin za ‘Glossy’.

Sem Amelinih roditelja i Merlinovi prijatelji su bili protiv njihove veze. Mislili su da gubi vrijeme sa njom i da ona nije adekvatna djevojka za njega jer su brojne prepreke između njih i da neće uspjeti da ih pobijede.