DJEČAK SA FOTOGRAFIJE BIO JE KRALJ KOMEDIJE: Da li prepoznajete čuvenog glumca?

Legendarni glumac i kralj komedije, Miodrag Petrović Čkalja, napustio nas je 20. oktobra 2003. godine, a iza sebe je ostavio neizbirisv trag.

Na fotografiji je zabilježen njegov prvi dan škole zbog čega čuveni glumac ni malo nije bio oduševljen, što možemo zaključiti po njegovom izrazu lica.

Čovjek iz naroda koji je svojim zemljacima podario toliko smijeha da će uvijek ostati u njihovim sjećanjima kao Jare, Gvozden, Mita, Blagoje, Srećko napast, Jovanča Micić.

Pred kraj života se žalio kako ga muči samoća.

Napušten od kolega, gledajući kako mu prijatelji jedan po jedan umiru, Čkaljin čuveni osmijeh počeo je da blijedi.

On je dobio nagradu za životno djelo “Car Konstantin”, a u govoru je rekao ono što smo odavno zaboravili. Dugo je živio kao da je sahranjen.

“Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa djeci, pa tašti, zatim producentu i reditelju.

Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mlijeko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvijek, na vrijeme sa zakašnjenjem, donese penziju.

Da nije bilo njih, ne bih bio ovdje”, rekao je glumac 2002. godine na dodjeli.

(expresstabloid)