(FOTO) NAVIJAČI PORTLANDA PORUČILI DA GA VOLE: Jambo plakat za Jusufa Nurkića vrijedan 10 hiljada dolara

Plakat je postavljen na mjesec dana na trenutnoj lokaciji, a zatim će biti premješten na drugo mjesto još dvije sedmice.

Navijači Portland Trail Blazera i fanovi Jusufa Nurkića skupili su više od 10.000 dolara za jumbo plakat kako bi i na taj način dali podršku povrijeđenom bh. košarkašu.

Na velikom plakatu koji je postavljen ove sedmice, na engleskom i bosanskom jeziku, piše “Volimo te Jusufe Nurkiću”, a potpisuju ga svi njegovi obožavatelji u Rip Cityju.

Naime, navijač koji je organizirao online crowdfunding kampanju za plakat, Al Nelson, rekao je prošlog mjeseca za FOX 12 da želi dati podršku u znak poštovanja prema “Bosanskoj zvijeri”.

Plakat je postavljen na mjesec dana na trenutnoj lokaciji, a zatim će biti premješten na drugo mjesto još dvije sedmice.

Na GoFoundMe prikupljeno je više od 11.500 dolara do srijede, a organizator akcije je kazao da će ostatak novca proslijediti u Klub dječaka i djevojčica.

Centar Portlanda prošlog mjeseca je doživio tešku povredu tokom utakmice nakon čega je uspješno operisan.

Podsjetimo, košarkaši Portland Trail Blazersa savladali su Brooklyn Netse, a utakmicu je obilježila teška povreda našeg Jusufa Nurkića, koji je pred sam kraj utakmice slomio nogu i ostavio sve u dvorani i ispred TV ekrana u š*ku.

Samo 2 minute i 22 sekunde ostalo je do kraja utakmice kada se desio najgori scenarij za našeg centra.

On je u borbi za loptu i skok u napadu nezgodno pao na teren i slomio lijevu nogu. Ležao je nepomično nekoliko minuta na terenu, nakon čega je odveden u bolnicu.

I u ovoj utakmici Nurkić je imao sjajan učinak. Postigao je 32 poena, 14 skokova i 5 asistencija.

Blazersi su u utakmici ipak slavili rezultatom 148:144.

Zasad nije poznato koliko će Nurkić odsustvovati s terena s obzirom na to da se radi o teškoj povredi.

(expresstabloid)