Halidova supruga ispričala tajnu koju je čuvala 42 godine

Halid Bešlić rano se vjenčao sa suprugom Sejdom s kojom jeu braku već 42 godine.

Sve što su stekli, stekli su tokom zajedničkog života, a sve im je osigurao njen otac.

Međutim, nakon rođenja sina Dine, Sejdin otac je pre**nuo, a par se odselio kod njene majke.

Kad sam upoznao ženu, pjevao sam u kafani i snimao prvi singl. Ona je tada radila u fabrici čokolade pa sam joj rekao da napusti posao, ali zato sam imao odgovornost prema njoj. Zahvaljujući tome, 40 godina smo zajedno i ne mislimo se rastati do sm*ti.

To je i ljubav i navika, ali što čovjek više stari, sve se više voli – rekao je prije dvije godine o braku Halid.

O Sejdi se ne zna puno, ali ono što je sigurno to je da je uvijek bila posvećena porodici i davala vetar u leđa svom suprugu koga je uvijek podržavala tokom dugogodišnje pjevačke karijere.

Sve su stekli u braku, vrlo su se rano vjenčali, a Halid tada nije imao ništa osim svoje pjesme i odjela.

– Moja sestra se godinama znala s Halidom, ja nisam toliko voljela kafane u kojima je on pjevao. Nismo se dugo znali, zapravo, on i njegovo društvo su mene “izradili”.

Izašli smo jednom na rođendan moje sestre, na 8. mart. Bila sam fina, oni su kao nešto popili, ja samo sok. U tom trenutku, njegovo društvo kaže: Nekog ćemo večeras oženiti.

A Halid će meni: Hoćeš li se ti udati? Ja nisam reagovala. Opet me pita: Hoćeš li se udati za mene? Sestra me pod stolom lupa nogom. A ja, onako, da ga skinem s dnevnog reda, kažem da hoću.

I već njegovi prijatelji jure ka mojim roditeljima da jave da sam se ja udala! Kad sam došla kući i vidjela izraz na licu svoga brata, sve mi je bilo jasno – ispričala je Halidova supruga za “100posto.hr”

Željeli su da imaju još djece, međutim, Sejda je operisala u mladosti tumor pa nisu mogli da proširite porodicu. Prihvatili su i to, zajedno su nastavili dalje.

Str**ična saobraćajna nes**ća dogodila se Halidu nakon čega je ostao bez vida na jedno oko. I ovo su pregurali zajedno, a pjevač je govorio da je njemu to lakše palo nego njegovoj voljenoj supruzi.

Njihov sin Dino sa suprugom je dobio blizance, a Sejda i Halid danas su uz unučad jako vezani.

Dino i supruga preselili su s decom krajem prošle godine u Njemačku, jer je magistra hemije od januaru počela da radi na prestižnom Institutu u Frankfurtu.

Od tad je Halid odlučio sa suprugom češće da putuje u Njemačku.