Komšije otkrile sve: Zbog kockarskih dugova Đani dao kuću

Pjevač Radiša Trajković Đani jedan je od simbola kraja Beograda u kojem živi i skoro da ne postoji stariji Mirijevac da ga ne zna. Mnogi kažu da na veseljima uzima najveći bakšiš.

Đani je naš Mirijevac. Srećem ga svuda po kraju iako stalno negdje putuje da pjeva, ne kaže se džabe no Đani, no parti. Pitao sam ga da pjeva na jednom veselju u mojoj familiji, ali on je rasprodat do ko zna kojeg datuma. Sve mu je unaprijed zakazano mjesecima. Znam mu i ženu i djecu. Svi su dobri i nasmijani i glasni.

Njihovi korijeni su sa Kosova i u genima im je da budu društveni i predusretljivi, ispričao je jedan od prvih komšija pjevača iz zgrade u kojoj stanuje Đani sa petočlanom porodicom.

Pričalo se da je živio u blizini, ali u kući koju je zbog kockarskih dugova morao da prepusti jednom žestokom momku.

Đanijeve komšije o njegovom poroku odbijaju da govore i ističu da o tome ništa ne znaju, a jedna od komšinica, čiji stan je ispod pjevačevog, kaže da je srena što je baš on njen susjed, piše alo.rs.

-Odličan je Đani komšija, bolji ne postoji. Srdačanje prema svima koji mu se obrate. Djecu mnogo voli i s klincima se uvijek šali u zgradi, rekla je gospođa.

Prije je živio u kući, pa smo ga rijeđe viđali, ali otkad je u zgradi, vidim ga kako staje i iznosi stvari iz kola. Žena ga dočeka i pomogne mu oko svega. Čini mi se da se baš vole. Vidjela sam ih da se ljube na ulici, rekla je komšinica o Đaniju.