NAPISAO JOJ PJESMU, A NIŠTA NIJE ZNAO O NJOJ: 10 godina su lutali dok ih tra*edija nije spojila

Poznati kompozitor, tekstopisac i kantautor Bane Opačić zavolio je svoju sadašnju suprugu Ninu mnogo prije nego što su razmijenili i riječ, a u braku su već četiri godine.

Povod upoznavanja bio je tužan, ali sve ostalo i te kako magično.

Naime, prije više od jedne decenije, Bane je na jednom nastupu u prolazu primijetio nepoznatu djevojku, a misli o njoj toliko su ga proganjale da joj je posvetio pjesmu i nazvao je “Nina”.

– Ime sam joj izmislio i zapisao ga u pjesmu, presadio joj svoj karakter, stvari koje kod sebe volim i obrisao gomilu mana koje imam. Oči i pogled sam joj pozajmio da je lakše prepoznam, a tijelo joj bezobrazno zamislio savršeno.

Sve sam to napravio i samo čekao da je zaslužim… I nije mi došla takva – došla je puno bolja – istakao je jednom prilikom Bane na svom Facebook profilu. Nekoliko godina kasnije razmijenili su poglede u Budvi, ali ne i riječi.

Usljed tra*ičnih okolnosti na kraju su se upoznali.

– Godinama sam od prijatelja Darka Radovanovića, koji, nažalost, više nije sa nama, slušala “Bane je isto to rekao”. Kada nas je Darko napustio, htjela sam da upoznam čovjeka o kome sam toliko znala, da zajedno oživimo uspomenu na Darka.

Kada smo se prvi put sreli, zagrlili smo se kao stari prijatelji. I to je bio On. Ja ga nikad nisam upoznala. Ja sam ga prepoznala –izjavila je Marina Pekić s kojom se na vječnu ljubav Bane zakleo 2013, a tu romansu od tada ne prestaju da promovišu kao pravu ljubav.

Opačić često u intervjuima ističe da mu je žena muza i da je neke pjesme napisao inspirisan njom. Ljubav se desila na prvi pogled, ali ih je sudbina spojila tek poslije deset godina, dok traje već četiri prenosi expresstabloid.