Sloba Radanović rizikuje život: Otkazaće mu srce zbog ster*ida i alk*hola

Kako bi uporedili Slobinu naglu promjenu u izgledu, treba samo da se podsjetimo kako je on izgledao prije dva i po mjeseca, kada je imao 110 kilograma.

Naime, Sloba se u posljednja tri mjeseca totalno transformisao i sve više podsjeća na bodibildera.

Sve bi ovo bilo lijepo da pjevač nije počeo da koristi suplemente koji utiču na njegovo zdravstveno stanje.

Kako bi uporedili Slobinu naglu promjenu u izgledu, treba samo da se podsjetimo kako je on izgledao prije dva i po mjeseca, kada je imao 110 kilograma.

Tada je bio totalno opušten, a za toliko kratko vreme je pomoću hemije postigao da izgleda kao neko ko godinama trenira. Doktorka Nevenka Dimitrijević je za Srpski telegraf otkrila koliko je opasno to što radi Sloba sa svojim organizmom, kao i to koje su posljedice.

– Mladi ljudi u želji da postignu što veću masu bicepsa pretjeruju sa ster.idima. Preterano kon.umiranje proteina za oblikovanje mišića i izlaganje prevelikom naporu u teretani može da ima fat.lne posljedice po srce.

To su supstance koje se umeću u metabolizam kompletnog organizma i oni ne utiču samo na povećanje mišićne mase skeletnih mišića već i na masu srčanog mišića.

Među mladima ima sve više muškaraca koji, vježbajući u teretani, idu do krajnjih granica vlastitih mogućnosti kako bi u masi došli do izražaja.

Tako da imamo tu problem kasnije kad se taj mišić uveća i udeblja – kaže doktorka Nevena i dalje objašnjava šta se desi kad, kao kod Slobe, srce počne da slabi.

– Poslije je potrebno mnogo više krvi za snabdijevanje tog srčanog mišića, a ako osoba kasnije prestane da trenira, tu nastaju komplikacije. Mišić odjednom splasne i nije u dobroj kondiciji da ćelije snabdijeva kiseonikom.

To ima opasne posljedice po srce i krvne sudove. Mi ne vidimo šta se dešava na unutrašnjim organima, a srce je jedan od najvažnijih mišića i bitno je voditi računa uvijek, rekla je Dimitrijevićeva i potom objasnila šta je potrebno da se uradi ako osoba naglo želi da prestane sa korišćenjem steroida:

Sloba je prije nekog vremena zapao u tešku dep.esiju, nakon čega su mu doktori dali lijekove za smirenje i protiv visokog pritiska.

Zbog problema sa pritiskom išao je redovno kod kardiologa, koji mu je zbog srca strogo zabranio teretanu. Čim se osjetio bolje, pevač ne samo da je krenuo sa ozbiljnim treninzima već je počeo da konzumira i suplemente za rast mišića, što je dodatno izazvalo probleme sa srcem i krvnim pritiskom.

Ljekari širom svijeta bilježe alarmantan raste broja mladića koji pate od srčanih problema zbog korišćenja tableta za oblikovanje tijela.

– Ako osoba želi da prestane da koristi ster*ide poslije dužeg vremenskog perioda, potrebno je uraditi detoksikaciju organizma. Pomoć nutricioniste treba potražiti, pa osoba mora da bude konstantno u dosluhu sa profesionalcima.

Sve u svemu, ster.idi nikako ne bi trebalo da se uzimaju, u nekim slučajevima mogu da se razviju i tum*ri, ali svakako da srce kao organ najviše strada jer se uvećava na neprirodan način.

Fizička aktivnost je dobra i treba da bude samo sa regulisanom ishranom, bez ikakvih suplemenata koji su vještački – rekla je Nevenka za jedan srpski dnevni list!

(expresstabloid)